Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

Vabilo na dan odprtih vrat Muzeja školjk v Piranu!

Ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU je bil projekt »Muzej školjk Piran – Shell Museum Piran« izbran med TOP 20 projektov za leto 2024, ki so bili sofinancirani z EU sredstvi! V sklopu tega dogodka so za vas pripravili DAN ODPRTIH VRAT.

28. 6. 2024 boste obiskovalci imeli možnost BREZPLAČNEGA obiska Muzeja školjk v Piranu. Izvedena bodo tudi 4 vodenja po muzeju, in sicer ob 10., 12., 15. in 17. uri.

Med 11. in 15. uro boste lahko pred muzejem na Tartinijevem trgu v Piranu obiskali stojnico, ki bo namenjena pokušini lokalnih rib in školjk ter se pogovorili s predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano o možnostih črpanja evropskih sredstev v okviru Evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo 2021-2027.

Muzej s stalno razstavo Čarobni svet školjk je bil odprt 13. 9. 2011 pod okriljem zavoda MEDITERANUM iz Pirana, zahvaljujoč biologu Janu Simiču, zbiratelju in lastniku velike zbirke školjk in polžev, katere izbrani del je na ogled v muzeju. Razstavo je uredil in obogatil s poučnim besedilom, hkrati je tudi njen strokovni vodja.

Muzej Čarobni svet školjk v Piranu je izjemen in edinstven muzej s trenutno okoli 4.000 primerki školjk in polžev vseh morij in kontinentov sveta.

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino