Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

Evropski sklad za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo 2021-2027 ob dnevu Evrope na Kongresnem trgu

Vabljeni na pokušino lokalnih rib in školjk

V torek, 9. maja 2023bo na Kongresnem trgu v Ljubljani potekala prireditev, posvečena dnevu Evrope. Ob 17. uri se bo v okviru predstavitvene stojnice “Evropska sredstva povezujejo” predstavilo tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in sicer s pokušino svežih lokalnih rib in školjk ter s pogovorom o možnostih črpanja Evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo 2021-2027.

Od 12. ure dalje vas pričakujemo na stojnici evropskih skladov, kjer boste izvedeli vse, kar vas zanima o evropski podpori lokalnega ribištva, školjkarstva in ribogojstva. V duhu zero waste se boste lahko prepričali, da za okusno hrano ne potrebujemo puščati velikega ogljičnega odtisa in da najboljše najdemo prav doma. Pokušina bo dobra podlaga za pogovor o možnostih črpanja sredstev iz Evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo 2021-2027.

Sicer se bo prireditev, ki jo bosta odprla evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič in predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, uradno pričela ob 12:15. Osrednje praznovanje ob dnevu Evrope bo letos v znamenju zelene preobrazbe, trajnostnih praks in evropskega leta spretnosti. Med 12. in 20. uro bo potekal pester animiran program z delavnicami, izzivi, igrami, informacijskimi stojnicami, pogovori, praktičnimi poizkusi in glasbo za otroke, družine ter vse generacije. Na enem mestu se bo zbralo veliko institucij, organizacij in posameznikov, ki so povezani z EU, njeno politiko zelenega in digitalnega prehoda ter s Slovenijo v EU, predvsem pa evropski zeleni dogovor udejanjajo v vsakdanjem življenju. Med njimi so tudi kohezijska sredstva v Sloveniji, skupna kmetijska politika ter slovenski mehanizem civilne zaščite in seveda Evropski sklad za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo 2021-2027.

Na celotnem dogodku na Kongresnem trgu sodelujejo: Evropska komisija, Evropski parlament, Evropska investicijska banka, Ministrstvo za kohezijsko politiko in regionalni razvoj, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvo za naravne vire in prostor, Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Ministrstvo za infrastrukturo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za notranje zadeve, Uprava RS za zaščito in reševanje, SI-CERT, Kemijski inštitut Slovenije, Movit s partnerskimi mladinskimi organizacijami, Evropski podnebni pakt, Zveza slepih in slabovidnih, Zveza gluhih in naglušnih Slovenije, WWF Adria, Ekologi brez meja, društvo Smetumet, Srednja šola za lesarstvo Škofja Loka, Mladi zmaji – mobilni inkubator, Zale iz omare, OŠ Vide Pregarc, OŠ Sostro – podružnica Janče, FOCUS društvo, Inštitut za politike prostora, Ekosklad – Ensvet, LTO Bohinj, Notranjski regijski park, MMIBIS, Center ponovne uporabe, sladoledi Romantika, Snaga Ljubljana.

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino