Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

„Film4Energy Challenge“

Video natečaj o energetski učinkovitosti “Film4Energy Challenge” spodbuja učence, stare od 12 do 15 let, da ustvarijo kratke videoposnetke o energetski učinkovitosti in koristih varčevanja z energijo.

Evropska komisija je oktobra 2021 objavila natečaj, v katerem šole in njihove učence po vsej Evropski uniji poziva, naj ustvarijo kratke videoposnetke o pomenu energetske učinkovitosti in koristih varčevanja z energijo za njihovo šolo, občino ali mesto. Učenci že veliko vedo o energetski učinkovitosti in uporabi obnovljivih virov energije in imajo moč, da spodbudijo druge, da zmanjšajo porabo energije in tako lahko uspešno spodbujajo okoljske in gospodarske koristi varčevanja z energijo.

Učenci iz vseh držav Evropske unije so vabljeni, da ustvarijo videoposnetek o tem, kako lahko varčujejo z energijo v vsakdanjem življenju in s tem svoje sorodnike, prijatelje, sosede in ves svet poučijo o prednostih energetske učinkovitosti ter spodbujajo uporabo energetsko učinkovitih alternativ za ogrevanje, hlajenje, promet in druge vsakodnevne dejavnosti.

Tekmovanje poteka od 1. oktobra 2021 do 31. marca 2022.

Kako se prijaviti?

Prijavni obrazec, pravila in pogoje sodelovanja lahko najdete TUKAJ. Na voljo so tudi v slovenskem jeziku.

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino