Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU. Glasujte za naj EU projekt 2024 do 8. maja!

11.03.2024

Šola odprte kohezije: ekipa Music team

Ekipo Music team sestavlja 21 dijakinj in dijakov 3.A razreda programa srednjega poklicnega izobraževanja smer slaščičar oz. pek. Za projekt DJ akademija-inovativna glasbena šola so se odločili, ker imajo vsi radi glasbo in jih zanima vse, kar je povezano z njo. V nadaljevanju predstavljamo njihovo prvo analizo podatkov, ki so jo strnili v podatkovno novinarski članek.

Radi imamo glasbo. Zato smo se odločili spremljati inovativno glasbeno šolo, ki pomaga usposobiti in svetovati mladim,

da postanejo DJ-ji. Omogoča jim izobraževanje, sodobno tehnologijo in sodobne pristope na glasbeno sceno.

ekipa Music team

PRIHODNOST DJ-jev JE V NAŠIH ROKAH

Smo skupina dijakov 3. letnika, združena pod imenom Music Team, ki se v okviru projekta Šola odprte kohezije ukvarjamo s spremljanjem s strani EU sofinanciranega projekta DJ akademija, prijavitelja Kulturno izobraževalno društvo Alphawave. Projekt se izvaja na območju Vzhodne kohezijske regije. Spremljani projekt predstavlja inovativno glasbeno šolo,
ki pokriva vse aspekte sodobnega DJ izobraževanja in znanje podaja z naprednimi metodami, sodobnimi pristopi ter prepoznavnimi in strokovno podkovanimi mentorji.
Tekom našega raziskovanja smo ugotovili, da je DJ akademija program, ki ponuja specializirano izobraževanje in usposabljanje za tiste, ki želijo postati DJ-ji ali izboljšati svoje obstoječe veščine na tem področju. Ta vrsta izobraževanja je priljubljena med glasbenimi navdušenci in tistimi, ki se želijo ukvarjati z glasbeno produkcijo s snemanjem in z mešanjem glasbe. Ponujajo tudi praktično izkušnjo, kar pomeni, da imajo udeleženci priložnost izvajati svoje spretnosti v realnem okolju. Prav tako se udeleženci srečujejo s profesionalnimi DJ-ji in glasbenimi producenti, ki delijo svoje izkušnje, nasvete in vpogled v glasbeno industrijo.

Skozi izobraževanje pa so udeleženci izpostavljeni najnovejšim trendom in tehnikam, kar jim omogoča, da se razvijajo in se primerjajo s trenutnimi standardi. DJ akademija izvaja različne aktivnosti in programe: DJ šola junior, DJ tečaj junior, DJ šola, DJ tečaj, DJ inštitut za individualno izobraževanje, skupinske aktivnosti za šole, podjetja in ostale institucije.
O izbranem projektu smo izvedeli kar nekaj zanimivih informacij, saj imamo vsi radi glasbo in glasbeno ustvarjanje. Ugotovili smo, da je projekt ciljno naravnan k otroški, mladinski populaciji, tudi staršem in družinam ter šolam, ki lahko vključijo svoje otroke v njihove programe. Tema je aktualna, saj je znanje s področja glasbenega ustvarjanja atraktivno za mlade. Zato lahko rečemo, da smo za uvodno raziskovanje izvedeli dovolj osnovnih informacij. Sedaj pa moramo zbrati še podrobnejše s pogovorom z akterji in morda udeleženci
projekta.

Avtor: ekipa Music team

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino