Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

27.06.2024

Šola odprte kohezije se nadaljuje v šolskem letu 2024/25

Z veseljem sporočamo, da se uspešni projekt Šola odprte kohezije nadaljuje tudi v šolskem letu 2024/25.

Projekt, ki je v preteklem letu povezal dijake srednjih šol z evropskimi kohezijskimi projekti, se bo znova osredotočil na izobraževanje mladih o pomembnosti evropskih sredstev in njihovem vplivu na razvoj lokalnih skupnosti.

V preteklem šolskem letu 2023/24 je projekt dosegel izjemne uspehe in navdušil številne dijake, učitelje in širšo javnost. Dijaki so pridobili dragocene izkušnje, razvijali kritično mišljenje, reševali probleme in izboljšali svoje komunikacijske ter medosebne veščine.

V šolskem letu 2024/25 bomo projekt še nadgradili. Šole iz vse Slovenije bodo imele priložnost sodelovati v projektu in spremljati izbrane evropske projekte. Dijaki bodo raziskovali, analizirali in poročali o vplivu teh projektov na njihove lokalne skupnosti, kar jim bo omogočilo boljše razumevanje evropske kohezijske politike in njene vloge v vsakdanjem življenju.

Šola odprte kohezije je izjemna priložnost za mlade, da se aktivno vključijo v procese, ki vplivajo na razvoj njihovega okolja in pridobijo pomembna znanja ter izkušnje za prihodnost. Sodelovanje v projektu krepi njihovo zavedanje o pomembnosti evropskih sredstev ter jih spodbuja k aktivnemu državljanstvu.

Danes, 27. junija 2024, je potekal informativni dan za zainteresirane šole. Udeleženci so imeli priložnost spoznati podrobnosti projekta, njegove cilje in aktivnosti ter se povezati z že izkušenimi mentorji, ki so v projektu sodelovali v preteklem letu. Informativni dan je bil odlična priložnost za izmenjavo izkušenj, postavljanje vprašanj in pridobivanje navdiha za prihodnje sodelovanje.

Vabimo vse srednje šole, da se prijavijo in sodelujejo v prihajajočem šolskem letu. Skupaj bomo še naprej gradili mostove med mladimi in evropskimi projekti ter prispevali k trajnostnemu razvoju naše družbe. Prijave so možne do 10. julija 2024.

Za več informacij in prijave obiščite uradno spletno stran projekta Šola odprte kohezije. Veselimo se vašega sodelovanja in novih uspešnih zgodb!

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino