Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

20.10.2021

50 milijonov evrov nepovratnih sredstev iz pobude React-EU za celovito energetsko prenovo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana

Ljubljana, 15. junij 2021 – Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »COVID19 – Celovita energetska sanacija stavbe UKC Hospital«. Skupna višina sredstev za projekt, ki ga bo izvajalo Ministrstvo za zdravje, znaša 50 milijonov evrov, sredstva pa bo v celoti prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj iz virov React-EU. Gre za že šesto naložbo iz pobude React-EU v okviru Instrumenta NextGenerationEU, instrumenta za okrevanje po epidemiji.

V okviru projekta, ki bo zagotovil boljše pogoje za bolnike v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, se bo izvedla celovita energetska sanacija dveh stavb UKC Ljubljana na Zaloški cesti 7, tako glavne stavbe (hospital) kot tudi starega dela stavbe – Diagnostično-terapevtska služba. V okviru energetske prenove se bo izvedla toplotna izolacija fasade, ravne strehe in tal neogrevanega podstrešja. Poleg tega bo posodobljen sistem ogrevanja, hlajenja, prezračevanja in klimatizacije, prav tako bo posodobljena razsvetljava, stavbno pohištvo pa bo zamenjano. Na dvigala bodo namestili frekvenčne elektromotorje, vzpostavili pa bodo tudi centralni nadzorni sistem in organizacijske ukrepe.

Predvidoma bo prenovljenih 74.894,15 kvadratnih metrov neto tlorisne površine.

Gre za že šesto naložbo iz pobude React-EU v zadnjih mesecih. Spomnimo, februarja 2021 je Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 3,6 milijona evrov za projekt »COVID19 – Preselitev Oddelka za pljučne bolezni na lokacijo UKC Maribor«, marca 2021 4,5 milijona evrov za projekt »COVID19 – Ureditev prostorov za pridobitev dodatnih kapacitet Negovalne bolnišnice Ljubljana«, v začetku maja 2021 1,5 milijona evrov za projekt »COVID19 – informacijska podpora naročanju (na cepljenje) na primarni ravni«, konec maja 2021 93 milijonov evrov za »Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo za krepitev odpornosti izvajalcev institucionalnega varstva, upoštevajoč deinstitucionalizacijo«, včeraj, 14. junija, pa 30 milijonov evrov za javni razpis »Spodbude za digitalno transformacijo MSP (P4D React EU)«.

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino