Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

07.12.2021

Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs na posvetu z nevladnimi organizacijami, ki delujejo na področju okolja, energetike in prometa

Ljubljana, 7. december 2021 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) nadaljuje s posvetovanji z deležniki o programiranju večletnega finančnega okvirja 2021–2027. Na današnjem posvetu so sodelovali predstavniki nevladnih organizacij, ki delujejo na področju okolja, energetike in prometa.

Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs je uvodoma orisala časovnico sprejemanja dokumentov VFO 2021–2027 in komplementarnost VFO s sredstvi iz mehanizma ReactEU in Načrta za okrevanje in odpornost. S predstavniki nevladnih organizacij so nato podrobno obravnavali Sporazum o partnerstvu s spremljajočimi dokumenti in izhodišča operativnega programa kohezijske politike 2021-2027. Sledila je produktivna debata, v katero so se vključili tudi Blaž Košorok, državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo, s sodelavci iz Direktorata za energijo in Direktorata za trajnostno mobilnost in politiko. Razprava se je osredotočala predvsem na okoljski vidik vlaganj v promet in trajnostno mobilnost ter energetiko in obnovljive vire energije.

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino