Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU. Glasujte za naj EU projekt 2024 do 8. maja!

18.03.2024

Evropska sredstva krepitev mreže pisarn za delodajalce

Ljubljana, 18. marec 2024 – Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt »Krepitev mreže pisarn za delodajalce«. Sredstva za projekt bo prispeval Evropski socialni sklad plus.

Namen projekta je okrepitev mreže pisarn za delodajalce s storitvami za podporo delodajalcem. Projekt spodbuja tudi krepitev sodelovanja z delodajalci, predvsem na regionalni ravni, promocijske aktivnosti o digitalnih vsebinah Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) ter zeleno in družbeno odgovorno zaposlovanje.

Učinkovitejša podpora delodajalcem omogoča nove možnosti za bolj kakovostno usklajevanje ponudbe in povpraševanja na trgu dela. V okviru projekta bodo potekali razvoj, nadgradnja in izvedba inovativnih storitev za podporo delodajalcem, ki bodo prispevali k zmanjševanju kadrovskega primanjkljaja. Na podlagi razvite metodologije z merili za izbor se bo spremljalo število delodajalcev, ki bodo vključeni v proces pridobitve značke dobrega zaposlovalca. Omogočena bo podpora delodajalcem pri digitalni, zeleni in družbeno odgovorni transformaciji. Hkrati se bodo krepila partnerstva z delodajalci na nacionalnem in na regionalnem nivoju.

Z okrepitvijo mreže pisarn za delodajalce na ZRSZ, ki delodajalcem zagotavljajo storitve po načelu »vse na enem mestu«, bodo podprte  potrebe delodajalcev pri iskanju ustreznega kadra.

Za projekt v vrednosti 2.700.000,00 evrov bo Evropski socialni sklad plus prispeval 1.809.000,00 evrov.

Foto: Freepik

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino