Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU. Glasujte za naj EU projekt 2024 do 8. maja!

28.02.2024

Evropska sredstva za nacionalno platformo – Center za kreativnost

Ljubljana, 28. februar 2024 – Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt »Nacionalna platforma – Center za kreativnost«.

Muzej za arhitekturo in oblikovanje bo v okviru projekta, sofinanciranega z evropskimi sredstvi, vzpostavil Center za kreativnost kot interdisciplinarno platformo za podporo kulturnemu in kreativnemu sektorju. Nacionalna platforma bo namenjena zagotavljanju podpornega okolja in izvajanju ukrepov za razvoj ter opolnomočenje potencialov družbene in ekonomske vrednosti kulturno-kreativnega sektorja. Projekt bo tako zagotavljal javne kulturne dobrine na področju omenjenega sektorja.

Projekt se izvaja v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027 v Sloveniji, prednostne naloge »Inovacijska družba znanja« ter zasleduje specifični cilj »Krepitev trajnostne rasti in konkurenčnosti MSP ter ustvarjanje delovnih mest v MSP, med drugim s produktivnimi naložbami (ESRR).«

Za projekt v vrednosti 5.587.500,00 evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrega 3,6 milijona evrov, natančneje 3.657.517,50 evrov.

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino