Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

23.02.2024

Evropska sredstva za neformalna izobraževanja za odrasle na področju digitalnih kompetenc

Ljubljana, 23. februar 2024 – Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za »Javni razpis za financiranje izvajanja neformalnih izobraževanj za odrasle na področju digitalnih kompetenc za leti 2024 in 2025«.

V okviru tega javnega razpisa, sofinanciranega z evropskimi sredstvi, bodo prebivalci Republike Slovenije, ki so stari 30 let ali več, pridobili osnovne in napredne digitalne kompetence. Na neformalnih izobraževanjih bodo krepili zavest o prednostih uporabe digitalnih orodij za življenje posameznika in družbo kot celoto. Seznanili se bodo tudi z odgovorno in varno uporabo digitalnih tehnologij. Javni razpis se nanaša tako na pridobivanje osnovnih digitalnih kompetenc kot tudi k dvigu naprednih digitalnih kompetenc pri prebivalcih, ki osnovne digitalne kompetence že imajo.

Javni razpis za financiranje izvajanja neformalnih izobraževanj za odrasle na področju digitalnih kompetenc za leti 2024 in 2025 se izvaja v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027 v Sloveniji, prednostne naloge »Digitalna povezljivost« ter zasleduje specifični cilj »Izkoriščanje prednosti digitalizacije za državljane, podjetja, raziskovalne organizacije in javne organe«.

Za projekt v vrednosti 6 milijonov evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 3,5 milijona evrov, natančneje 3.471.360,00 evrov.

Javni razpis, ki prispeva k doseganju ciljev Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027 v Sloveniji, bo Ministrstvo za digitalno preobrazbo objavilo v Uradnem listu RS predvidoma danes, 23. 2. 2024.

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino