Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

16.11.2022

Evropska sredstva za razvoj novih organizacijskih oblik obravnave ljudi po bolezni in poškodbi

Ljubljana, 16. november 2022 – Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 1,5 milijona evrov evropskih sredstev za javni razpis »Razvoj novih organizacijskih oblik obravnave za osebe, ki zaradi posledic poškodb ali bolezni potrebujejo začasno obravnavo v instituciji«. Sredstva v celoti prispeva Evropski socialni sklad iz virov React-EU.

Javni razpis sofinancira razvoj nove organizacijske oblike zagotavljanja storitev v institucijah osebam, ki sicer živijo doma in pri katerih je zaradi posledic poškodb ali bolezni prišlo do upada sposobnosti samooskrbe, vendar pa bi po mnenju osebnega ali lečečega zdravnika z začasnim zagotavljanjem obravnave v skladu s tem javnim razpisom lahko izboljšale sposobnost samooskrbe in podaljšale bivanje v domačem okolju. Cilj je v obravnavo vključiti 320 oseb ter vzpostaviti delovanje štirih vstopnih točk, preko katerih se bo vodilo vključevanje oseb v obravnavo.

Ministrstvo za zdravje bo javni razpis, za katerega sredstva v celoti prispeva Evropski socialni sklad iz virov React-EU, v Uradnem listu Republike Slovenije objavilo predvidoma ta petek, 18. novembra 2022.

Foto: Freepik

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino