Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

24.06.2024

Javni razpis za obrobna in zaostala območja: Bodite med prvimi, ki bodo sodelovali pri tem inovativnem razpisu!

Program Interreg Srednja Evropa 2021-2027 je 20. 6. 2024 na svoji spletni strani objavil najavo 3. javnega razpisa za obrobna in zaostala območja (»peripheral and lagging areas«). V okviru razpisa so vabljene organizacije iz vse Srednje Evrope, da predložijo ideje za transnacionalno sodelovanje pri malih projektih. 

Skupni cilj razpisa je najti inovativne rešitve za obrobna in zaostala območja, ki jih bodo naredile bolj privlačne za življenje in delo. Posledično bo imel razpis teritorialni in tematski poudarek ter bo naslovil male projekte. Okvirni znesek sredstev za razpis je 14 milijonov evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Podrobnejše informacije o razpisnih pogojih in prijavnem postopku bodo objavljene  ob začetku razpisa 15. oktobra 2024 na spletni strani programa. Novost v tem razpisu bodo tudi razgovori, na katerih bodo morali prijavitelji na kratko predstaviti projektni predlog v angleškem jeziku.

Več informacij glede razpisa je na voljo na programski spletni strani.

Hkrati vas vabimo, da se prijavite na platformo programa za prijavitelje “Applicant community”, s pomočjo katere si boste lahko poiskali ustrezno partnerstvo, se prijavili na posvet s skupnim sekretariatom programa oz. si pogledali koledar dogodkov. Prvi dogodek bo že 2. julija 2024 v obliki webinarja.

Pripravite se in bodite med prvimi, ki bodo sodelovali v tem inovativnem razpisu!

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino