Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU. Glasujte za naj EU projekt 2024 do 8. maja!

20.10.2021

Nadaljujemo z obsežnim naložbenim ciklom za krepitev zdravstvenega sistema: Nepovratna sredstva iz pobude React-EU za informacijsko podporo naročanju na cepljenje proti covidu-19

Ljubljana, 3. maj 2021 – Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »COVID19 – informacijska podpora naročanju (na cepljenje) na primarni ravni«. Skupna višina sredstev za projekt, ki ga bo izvajalo Ministrstvo za zdravje, znaša 1,5 milijona evrov. Sredstva bo v celoti prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj. Gre za še eno v nizu naložb iz pobude React-EU v okviru instrumenta za okrevanje po epidemiji – Next Generation EU.

V okviru projekta bo vzpostavljena enotna informacijska rešitev za naročanje na cepljenje, s čimer bo zagotovljena varnost in enakopravna obravnava pacientov.

Ministrstvo za zdravje bo z naložbo vzpostavilo enoten seznam oseb s stalnim ali začasnim prebivališčem v Republiki Sloveniji in oseb, ki delajo pri delodajalcih v Republiki Sloveniji, ki so izrazile interes za cepljenje proti covidu-19 (in kasneje drugih cepljenj).

Ministrstvo bo zagotovilo redno osveževanje seznama s podatki o morebitnih prioritetnih kriterijih za cepljenje in skrbelo za varnost pacientov pri cepljenju – da se ne izpusti oseb za drugi odmerek in da se jih cepi v predvidenem časovnem okviru.

Prav tako bo zagotovilo enakopraven dostop pacientov tako do določenega cepiva kot do cepljenj, z možnostjo izražanja interesa za cepljenje tudi za tiste brez izbranega osebnega zdravnika.

To je sicer že tretji projekt, financiran iz pobude React-EU v zadnjih treh mesecih. Spomnimo, v začetku marca je Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko izdala odločitev o finančni podpori za projekt »COVID19 – Ureditev prostorov za pridobitev dodatnih kapacitet Negovalne bolnišnice Ljubljana«, v sredini februarja 2021 pa za projekt »COVID19 – Preselitev Oddelka za pljučne bolezni na lokacijo UKC Maribor«.

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino