Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU. Glasujte za naj EU projekt 2024 do 8. maja!

20.10.2021

Nadaljujemo z obsežnim naložbenim ciklom za krepitev zdravstvenega sistema – Nepovratna sredstva iz pobude React-EU za Negovalno bolnišnico Ljubljana

Ljubljana, 4. marec 2021 – Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »COVID19 – Ureditev prostorov za pridobitev dodatnih kapacitet Negovalne bolnišnice Ljubljana«. Skupna višina sredstev za projekt, ki ga bo izvajalo Ministrstvo za zdravje, znaša dobrih 5,6 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 4,5 milijona evrov. Gre za drugo naložbo iz pobude React-EU v okviru Instrumenta NextGenerationEU, instrumenta za okrevanje po epidemiji.

Objekt Negovalne bolnišnice Ljubljana je del pomembne javne zdravstvene infrastrukture, a je trenutno le delno v funkcionalnem stanju. V okviru projekta je predvidena celovita notranja prenova in posodobitev opreme, s tem pa izboljšanje delovnih in bivalnih pogojev za vse uporabnike bolnišnice.

Zagotovljena bo urejenost in opremljenost prostorov po standardih, zahtevanih za negovalne oddelke, ki morajo biti opremljeni s sodobnimi bolniškimi posteljami ter pripomočki za fizioterapijo, rehabilitacijo in delovno terapijo.

V kratkem bo sledila še potrditev naložbe v vrednosti 50 milijonov evrov za celovito prenovo stavbe UKC Ljubljana, ki bo trajala dve leti in pol, ter bo v okviru pobude React-EU največja naložba.

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino