Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU. Glasujte za naj EU projekt 2024 do 8. maja!

20.10.2021

Spodbujamo okrevanje gospodarstva: 13 milijonov evrov nepovratnih sredstev iz pobude React-EU za vavčerski sistem dodeljevanja spodbud malim in srednje velikim podjetjem

Ljubljana, 15. julij 2021 – V Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »React EU – Vavčerski sistem spodbud malih vrednosti za MSP«. Za dobrih 26 milijonov evrov vreden projekt, ki ga bo izvajal Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 13 milijonov evrov. Gre za sedmo naložbo iz pobude React-EU v okviru Instrumenta NextGenerationEU, instrumenta za okrevanje po epidemiji.

Projekt bo prispeval k okrevanju gospodarstva po krizi epidemije covida-19, saj bo malim in srednje velikim podjetjem omogočil bistveno poenostavljen dostop do spodbud malih vrednosti, s pomočjo katerih bodo krepila konkurenčnost in kompetence.

Projekt bo med drugim spodbujal inovativnost na področju digitalizacije, krožnega gospodarstva, certificiranja, zaščite intelektualne lastnine, prenosa lastništva in internacionalizacije.

Gre za sedmo naložbo iz pobude React-EU v zadnjih mesecih. Februarja je Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 3,6 milijona evrov za projekt »COVID19 – Preselitev Oddelka za pljučne bolezni na lokacijo UKC Maribor«, marca 4,5 milijona evrov za projekt »COVID19 – Ureditev prostorov za pridobitev dodatnih kapacitet Negovalne bolnišnice Ljubljana«, v začetku maja 1,5 milijona evrov za projekt »COVID19 – informacijska podpora naročanju (na cepljenje) na primarni ravni«, konec maja 93 milijonov evrov za »Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo za krepitev odpornosti izvajalcev institucionalnega varstva, upoštevajoč deinstitucionalizacijo«, sredi junija pa 30 milijonov evrov za javni razpis »Spodbude za digitalno transformacijo MSP (P4D React EU)« in 50 milijonov evrov za projekt »COVID19 – Celovita energetska sanacija stavbe UKC Hospital«.

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino