Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

20.10.2021

Začenja se obsežen naložbeni cikel za krepitev zdravstvenega sistema – Odobrena prva naložba nepovratnih sredstev iz React-EU

Ljubljana, 19. februar 2021 – Z odobritvijo naložbe za preselitev Oddelka za pljučne bolezni na lokacijo UKC Maribor pričenjamo obsežen investicijski cikel na področju krepitve javnega zdravstva, ki mu bo v naslednjih letih namenjeno preko pol milijarde evrov nepovratnih evropskih sredstev.

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »COVID19 – Preselitev Oddelka za pljučne bolezni na lokacijo UKC Maribor«. Za projekt v višini skoraj 4 milijone evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 3,6 milijona evrov. Gre za prvo odobritev sredstev iz pobude React-EU v okviru Instrumenta NextGenerationEU, instrumenta za okrevanje po epidemiji.

Cilj naložbe je vzpostaviti primerne pogoje za delo na področju pulmologije na novi lokaciji Oddelka za pljučne bolezni v UKC Maribor z ureditvijo prostorov, ki bodo ustrezali standardom dejavnosti.

Gre za izjemno pomemben prispevek h krepitvi delovanja slovenskega zdravstvenega sistema in nujen korak k zagotavljanju odpornosti na izredne razmere zaradi epidemije.

Sledile bodo naložbe v celovito prenovo Kliničnega centra, ostale naložbe UKC Ljubljana, ostale naložbe UKC Maribor in naložbe v krepitev zdravstvenega sistema po vseh regijah.

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino