Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

09.11.2023

Evropska sredstva za oživitev mestnega jedra v Velenju

Ljubljana, 9. november 2023 – Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt »Program revitalizacije starotrškega jedra«.

Mestna občina Velenje s projektom pripravlja program oživitve urbanega »starotrškega« mestnega jedra. V okviru tega programa omenjena občina spodbuja reaktivacijo prostih in slabo izkoriščenih površin znotraj degradiranega območja v starem mestnem jedru, zagotavlja trajnostno ureditev ter ustvarja boljše pogoje za razvoj gospodarskih in družbenih dejavnosti. S tem bo mestno jedro v Velenju postalo bolj privlačno za delo in bivanje, saj se bo ustvarjalo delovna mesta, povečala pa se bo tudi socialna vključenost.

Cilji projekta so vzpostaviti pisarno za urbano prenovo za potrebe izvajanja programa, opremiti objekt projektne pisarne, pripraviti in izvesti program, vezan na vizualno umetnost, ter ostale programske dejavnosti.

Za projekt v vrednosti 298.844,00 evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 200 tisoč evrov, natančneje 191.260,16 evrov.

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino