Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

20.06.2023

7 milijonov evrov evropskih kohezijskih sredstev za nacionalno slovensko poslovno točko (SPOT Global+)

Ljubljana, 14. junij 2023 – Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj nadaljuje z izdajanjem odločitev o podpori v okviru Programa evropske kohezijske politike 2021–2027. Tokrat je odobrilo 7 milijonov evrov evropskih sredstev za projekt »Nadgradnja in delovanje nacionalne slovenske poslovne točke (SPOT Global+)«. Sredstva bodo namenjena malim in srednje velikim podjetjem.

SPIRIT Slovenija bo v okviru projekta povečal usklajenost in kvaliteto ukrepov podpornega okolja, izboljšal preglednost storitev podpornega okolja in komunikacijo tako do uporabnikov kot med samimi deležniki. Poleg tega bo vzpostavil komunikacijo med uporabniki. Obogatil bo obstoječe in uvedel nove programe za spodbujanje podjetništva, tujih investicij, internacionalizacije in tehnološkega razvoja. S tem se bo zvišala učinkovitost podpornega okolja, spodbudilo pa se bo tudi nastajanje in delovanje podjetij, s čimer se bo povečala mednarodna konkurenčnost mikro, malih in srednje velikih podjetij (MSP).

Celotna vrednost projekta je 10,59 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 6.999.000,00 EUR.

Foto: Pixabay

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino