Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

11.09.2023

Proces podjetniškega odkrivanja: Krožno gospodarstvo in S5

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru je v sodelovanju s SRIP – Krožno gospodarstvo, s katerim upravlja Štajerska gospodarska zbornica, organizirala mednarodno znanstveno-raziskovalno, strokovno in razvojno konferenco Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo – TBMCE 2023, ki je potekala od 6. do 8. septembra v Grand hotelu Bernardin.
Konferenca je bila odlična priložnost za srečanje in mreženje članov SRIP – Krožno gospodarstvo ter druženje gospodarstvenikov, raziskovalcev, inovatorjev, razvojnikov in odločevalcev. Na konferenci, ki jo razumemo kot sestavni del kontinuiranega podjetniškega odkrivanja, je bila v četrtek, 7. septembra, predstavljena vloga Slovenske strategije trajnostne pametne specializacije – S5. Vodja sektorja S5 Marko Hren je predstavil vlogo koncepta S3 in S5 v globinski transformaciji gospodarstva, v prehod DEEP TECH, ki je skupek HIGH-TECH za celovito transformacijo proizvodnega procesa in poslovnega modela (npr. digitalni dvojček s podporo UI) – integracija KETs in HOM in etike ter poslovnih modelov v smislu Družbe 5.0. Hren se je v predstavitvi dotaknil tudi relevantnosti S5 za prehod v krožno gospodarstvo ter poudaril pomeni vključenosti v čezregijske verige vrednosti.

Razprava udeležencev je potekala o novih trendih. Delili so dobre ideje, iskali skupne točke in uspešne prakse ter najnovejša spoznanja o konkretnih tehnologijah, poslovnih modelih in uspešnih projektih.

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino