Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

02.03.2023

REGIOSTARS 2023

REGIOSTARS je vsakoletni natečaj, ki ga od leta 2008 organizira DG REGIO; natečaj je postal evropski znak odličnosti za projekte, ki jih financira EU in ki prikazujejo vpliv ter inkluzivnost regionalnega razvoja. Z letom 2023 uvajamo nekaj novosti, med katerimi je prva ta, da bodo lahko projekti tekmovali v šestih kategorijah, ki so podrobno opisane spodaj in bodo ostale nespremenjene skozi vsa leta. Natečaj REGIOSTARS je s ponujanjem rešitev za skupne izzive in izkoriščanjem največjih priložnosti navdihnil regije za izvajanje še učinkovitejše regionalne politike EU. Spodbujamo prijave iz primerjalno manj razvitih regij v Evropi in z vseh programskih področij.

Spletna platforma za prijave je odprta od 27. februarja do 31. maja 2023.

Nagrade REGIOSTARS se podeljujejo projektom v šestih tematskih kategorijah:
• Kategorija 1) KONKURENČNA IN PAMETNA EVROPA
• Kategorija 2) ZELENA EVROPA
• Kategorija 3) POVEZANA EVROPA
• Kategorija 4) SOCIALNA IN VKLJUČUJOČA EVROPA
• Kategorija 5) EVROPA, KI JE BLIŽJE DRŽAVLJANOM
• Kategorija 6) TEMA LETA (Evropsko leto spretnosti 2023)


Spremenjen je bil tudi izbirni postopek. Najprej bo žirija, sestavljena iz akademikov na visoki ravni z ustreznih področij, ocenila posredovane prijave in izbrala finaliste, nato pa bodo finalisti povabljeni na »zaključni krog« izbora med Evropskim tednom regij in mest v Bruslju. Tako kot prejšnja leta bo lahko javnost glasovala za svojega najljubšega finalista za nagrado po izboru javnosti. Vsi zmagovalci bodo razglašeni na slovesnosti REGIOSTARS 16. novembra 2023 v Ostravi na Češkem.

Zmagovalci šestih kategorij bodo osvojili lokalno komunikacijsko kampanjo, izvedeno v sodelovanju z DG REGIO, s katero bodo lahko promovirali nagrajene dejavnosti v regiji.

Vabljeni k prijavi projektov!Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino