Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

Odkrijte edinstveni Muzej Školjk v Piranu

V Piranu ob Tartinijevem trgu se nahaja edini muzej mehkužcev v Sloveniji, ki je tudi izjemno redek po svetu. Muzej školjk je že od svojega začetka zasnovan na inovativnosti in doživetju, kar obiskovalcem omogoča edinstveno izkušnjo spoznavanja sveta mehkužcev. Muzej školjk velja za enega najbolj izobraževalnih, strokovnih, naravovarstveno in trajnostno naravnanih ter atraktivnih muzejev ne le v celotni Istri, ampak mnogo širše. V muzeju delajo strokovnjaki na področju malakologije in zaščite morja. Čeprav je že od samega začetka muzej zasnovan in voden, so mu to izjemno uspešno zgodbo dejansko omogočila sredstva iz evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo.

Ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU je bil projekt »Muzej školjk Piran – Shell Museum Piran« izbran med TOP 20 projektov za leto 2024, ki so bili sofinancirani z EU sredstvi. V sklopu tega dogodka so za obiskovalce 28. 6. 2024 pripravili dan odprtih vrat. Obiskovalcem so omogočili brezplačen ogled njihove stalne razstave Čarobni svet školjk. Posamezniki in družine so lahko uživali v zanimivih zgodbah o školjkah in polžih iz vseh koncev sveta.

Muzej je bil oblikovan z namenom, da bi obiskovalcem približal raznolikost in pomembnost mehkužcev v morskem ekosistemu. S pomočjo naprednih tehnologij in interaktivnih prikazov je organizatorjem uspelo ustvariti edinstveno doživetje in predstavitev svoje tematike, ki navdušuje tako strokovnjake kot tudi ljubitelje narave.

Cilj ni bil le ustvariti muzeja, ki bi bil prostor za hrambo zbirke, ampak muzeja, ki bi bil tudi prostor za resnično interaktivno učenje in doživljanje.

Muzej školjk v Piranu tako ostaja edinstvena destinacija za vse, ki jih zanima morski svet in želijo doživeti nekaj posebnega. Ne zamudite priložnosti, da obiščete ta dragulj med muzeji, kjer se zgodovina, znanost in tehnologija združujejo v nepozabno doživetje.

Več si preberite na: https://www.svet-skoljk.si/

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino