Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

Potujoča pisarna se je ustavila v Murski Soboti

Potujoča pisarna evropskih sredstev nadaljuje pot po Sloveniji. 26. aprila se je ustavila v Murski Soboti. Na trgu kulture smo se s prebivalci pogovarjali o priložnostih in rezultatih evropskih investicij v Sloveniji.

Okrogla miza z naslovom Razvojne priložnosti Pomurja z evropskimi sredstvi, ki je potekala v Murski Soboti.

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je vzporedno v sodelovanju z lokalnima partnerjema Informacijsko točko Europe Direct Pomurje in Pomursko gospodarsko zbornico organiziralo tudi razpravo o novem obdobju kohezijske politike v Pomurju, ki je potekala v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. Osrednji gostje so bili Bojan Kar, direktor Razvojnega centra Murska Sobota, Robert Grah, direktor Pomurske gospodarske zbornice, mag. Jasmina Litrop z Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj ter Bojana Mohorčič z Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.
Osrednji gostje so udeležencem predstavili razvojne izzive in potrebe Pomurja, vizijo pomurskega gospodarstva in projekt Right Profession – kako z evropskimi sredstvi do zgodbe o uspehu, načrtovane kohezijske razpise v obdobju 2021–2027 ter priložnosti programov Interreg na območju Pomurja v obdobju 2021–2027. Dogodka se je udeležil tudi dr. Aleksander Jevšek, minister za kohezijo in regionalni razvoj, ki je v svojem nagovoru predstavil poslanstvo in cilje Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj ter priložnosti, ki jih ima Pomurje v prihajajočih letih.
Celotno razpravo si je mogoče ogledati na Facebook profilu Evropska sredstva.

Foto: Jernej Letica

Ste sodelovali v nagradni igri Potujoče pisarne? Objavljamo imena izžrebancev in čestitamo srečnim nagrajencem.

  • Čokoladne praline: Simona Varga
  • Bidon: Rezka Lisec
  • Pisarniški paket Interreg: Jan Breznik
  • Rokovnik Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano: Nada Weit Kljajić
  • Hladilna torba Interreg: Jožica Zorko

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino