Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

ASOC – šola odprte kohezije

Fotografija prikazuje mlade, ki delajo na skupnem projektu.

O projektu

Šola odprte kohezije (angl. At the school of open cohesion) je pilotni projekt, ki se uspešno izvaja že v Italiji, Španiji, Grčiji, Bolgariji, Portugalskem in na Hrvaškem. V Slovenijo je projekt prišel na pobudo Evropske komisije, ki želi aktivneje vključiti mlade v izvajanje kohezijske politike v Sloveniji. Je inovativen interdisciplinarni izobraževalni program, namenjen vsem vrstam srednjih šol. Program združuje državljansko vzgojo, pridobivanje digitalnih in statističnih veščin ter podatkovno novinarstvo s horizontalnimi kompetencami. Mladi razvijejo kompetence kritičnega mišljenja, reševanja problemov, skupinskega dela in medosebne ter komunikacijske veščine. Predstavlja odličen način za dopolnitev rednega izobraževalnega programa v srednjih šolah. 

Sodelujoče šole

Projekt se je pilotno izvajal v šolskem letu 2023/24, ko je sodelovalo osem srednjih šol. Zaradi odličnih odzivov bomo z izvajanjem nadaljevali tudi v šolskem letu 2024/2025. Pridružite se nam v septembru, ko bomo skupaj z dijakinjami in dijaki spremljali projekte, sofinancirane s kohezijskimi sredstvi.

Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek je nagovoril dijakinje in dijake, ki sodelujejo v projektu Šola odprte kohezije. Izrazil je zadovoljstvo in jim zaželel veliko uspeha pri raziskovanju kohezijskih projektov.

Novice

Spremljajte nas na našem YouTube kanalu

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino