Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU. Glasujte za naj EU projekt 2024 do 8. maja!

Evropsko leto mladih

Leto 2022 je evropsko leto mladih, ki osvetljuje pomen evropske mladine za izgradnjo boljše prihodnosti – bolj zelene, bolj vključujoče in digitalne. Z veliko priložnostmi za učenje, deljenjem vizij, spoznavanjem ljudi in sodelovanjem v dejavnostih po vsej Evropi je evropsko leto mladih trenutek, da gremo naprej z zaupanjem in upanjem po pandemiji.

Evropska komisija bo v letu 2022 v tesnem sodelovanju z Evropskim parlamentom, državami članicami, regionalnimi in lokalnimi organi, mladinskimi organizacijami in mladimi pripravila vrsto dejavnosti. Pobude, ki se razvijajo v okviru evropskega leta mladih, bodo podprte z 8 milijoni evrov iz programa Erasmus+ in evropske solidarnostne enote.

Tudi drugi programi in instrumenti Unije bodo pomembno prispevali k ciljem in dejavnostim evropskega leta mladih. Mladi Evropejci in Evropejke bodo imeli številne priložnosti za pridobivanje znanja, spretnosti in kompetenc za poklicni razvoj ter krepitev svojega državljanskega udejstvovanja pri oblikovanju prihodnosti Evrope.

Več si lahko preberete TUKAJ

Foto: PixabayŽivijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino