Spoznajte TOP 20 projektov za 20 let Slovenije v EU.

ASOC – šola odprte kohezije 2023/24

Fotografija prikazuje mlade, ki delajo na skupnem projektu.

O projektu

Šola odprte kohezije (angl. At the school of open cohesion) je pilotni projekt, ki se uspešno izvaja že v Italiji, Španiji, Grčiji, Bolgariji, Portugalskem in na Hrvaškem. V Slovenijo je projekt prišel na pobudo Evropske komisije, ki želi aktivneje vključiti mlade v izvajanje kohezijske politike v Sloveniji. Je inovativen interdisciplinarni izobraževalni program, namenjen vsem vrstam srednjih šol. Program združuje državljansko vzgojo, pridobivanje digitalnih in statističnih veščin ter podatkovno novinarstvo s horizontalnimi kompetencami. Mladi razvijejo kompetence kritičnega mišljenja, reševanja problemov, skupinskega dela in medosebne ter komunikacijske veščine. Predstavlja odličen način za dopolnitev rednega izobraževalnega programa v srednjih šolah. 

Sodelujoče šole

Projekt se bo v pilotni izvedbi izvajal v manjšem številu šol. V šolskem letu 2023/24 v projektu sodeluje osem srednjih šol iz različnih slovenskih regij.

Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek je nagovoril dijakinje in dijake, ki sodelujejo v projektu Šola odprte kohezije. Izrazil je zadovoljstvo in jim zaželel veliko uspeha pri raziskovanju kohezijskih projektov.

Novice

Spremljajte nas na našem YouTube kanalu

Živijo, moje ime je EMA, kako ti lahko pomagam?

Preskoči na vsebino